Országgyűlési választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Böröcz Miklós

61 éves okl. építőmérnök és környezetvédelmi szakmérnök vagyok. Feleségem orvos. Négy gyermekünk van: Judit bölcsész, Miklós építőmérnök, Ágnes orvos, Júlia gyógytornászhallgató.

A Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után két évig szakaszmérnökként dolgoztam, majd húsz évet vízügyi szolgálatban töltöttem el. Ezt követően a Környezetvédelmi Felügyelőségen nyolc évig voltam különböző munkakörökben, hét éve pedig a Szombathelyi Kistérségnél dolgozom, annak munkaszervezetét vezetem.

Az MDF-nek 1992 óta vagyok tagja. Előtte egyik párthoz sem tartoztam. Az MDF városi szervezetének elnöke, a megyei választmány alelnöke, hét éve pedig városi képviselő vagyok. Munkám során legtöbbször a családok érdekében emeltem fel szavamat. Következetesen elleneztem a közüzemi díjak emelését, a munkahelyek megszüntetését. Szorgalmaztam a munkahelyteremtő beruházásokat, pályázatok benyújtását, az eladósodás megállítását. Tevékenységemhez kötődik az "56-osok tere" és az "Antall József tér" elnevezése. Néhai miniszterelnökünk emlékére szobor állítását szerveztem meg, mint az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A közbiztonság megszilárdítása érdekében öt évvel ezelőtt létrehoztam a Százhold Polgárőr Egyesületet, mely sikeresen működik.

Keresztény szellemiséggel vallom, hogy a közéleti tevékenység vállalása nem járhat együtt mások emberi méltóságának megsértésével, a társadalom megosztásával.