Országgyűlési választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Radnai Endre

1935. november 12-én születtem. A középiskola elvégzése után a Pécsi Orvostudományi Egyetemre kerültem. Ott 1957-ben többszöri felszólításra sem léptem a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe. Ezzel a pályaválasztásom megpecsételődött. Körzeti orvos pályára irányítottak. Orvosi munkámat a szombathelyi Markusowszky kórházban kezdtem, majd a káldi később a szelestei körzetben folytattam a munkámat. Az MSZMP-nek sem voltam tagja, semmilyen politikai képzést nem vállaltam. III/III-as érintettségemről az igazolást leadtam.

Közéleti problémákkal régóta foglalkozom. 1985-től megyei tanácstag, nem a hazafias népfront jelöltjeként, hanem kettős jelölés lehetőségével lettem a megyei tanács tagja. A megyei önkormányzat tagja 1990-től-1994-ig voltam. Majd 1998-tól-2002-ig a megyei közgyűlés alelnökeként dolgoztam.

A megyei közgyűlés egészségügyi bizottságában, 4 évet leszámítva, folyamatosan tevékenykedem. Ez a bizottság, a kórházakkal kapcsolatos feladatokkal és a szociális intézmények ellátásával foglalkozik. Különösen érdekel Szombathely város jövője, amit indokol a város vezető szerepének elvesztése. Ennek a folyamatnak a megállítása, visszaszorítása közös érdekünk a Magyar Demokrata Fórummal.