Helyi önkormányzati választások (2010)

Hirdetmények
Figyelem, ez egy archív tartalom!

TÁJÉKOZTATÓ az Önkormányzati választáson való részvételről

Szerző: Szabó Ilona | Dátum: 2010. szeptember 22. (szerda), 18:57:23

Tisztelt Választópolgárok! A szombathelyi Választási Iroda felkéri a választójogosultsággal rendelkező polgárokat, hogy a 2010. október 3-i önkormányzati választások előtt győződjenek meg arról, személyi okmányaik érvényesek legyenek.

Amennyiben valamelyik személyi okmányuk érvényességi ideje lejárt, keressék fel az Okmányirodát és gondoskodjanak új, érvényes okmányok kiállításáról. Az Okmányiroda október 1-én pénteken 16 óráig, október 2-án szombaton 8 órától 12 óráig, október 3-án 8 órától 18 óráig nyújt segítséget Önöknek ideiglenes személyi igazolvány illetve lakcím igazolvány kiállítási ügyekben.

Kérjük, győződjenek meg arról, hogy melyik szavazóhelyiséget kereshetik fel a szavazás napján, ezért a megküldött választási értesítőn a szavazóhelyiség címét nézzék meg, vagy hívják fel a választási irodát az 520-174-es, vagy 520-237-es telefonszámon, ahol tájékoztatják Önöket a szavazóhelyiség címéről.

Amennyiben a választás napján egészségi állapotuk miatt, a szavazóhelyiséget nem tudják felkeresni, írásban kérhetik, hogy mozgóurnába szavazhassanak. Telefonon történő kérést a jogszabályi előírások miatt a szavazatszámláló bizottság nem teljesíthet. A mozgóurna kérést október 2-ig a Választási Irodába, (Kossuth Lajos u.1-3.) lehet eljuttatni, a választás napján pedig a szavazóhelyiségbe.
Az írásbeli kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, lakóhelyét, azt, a szavazókörön belüli címet, ahova a mozgóurnát kéri, ha ez nem azonos a lakóhelyével, és sajátkezű aláírását.
A kérelem benyújtásához használható a város választási honlapján található nyomtatvány, de ennek használata nem kötelező.

Köszönjük, hogy tájékoztatónkat figyelembe véve segíti a választási szervek munkáját.