Szombathely Megyei Jogú Város Címere Választás Szombathely

Helyi önkormányzati választások (2010)Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Szilágyi Leonóra

Szilágyi Leonóra 40 éves, 8 éve él és dolgozik a Belvárosban. Számítógép-programozói felsőfokú végzettséggel, művelődésszervező, művelődési és felnőttoktatási menedzseri diplomákkal rendelkezik. A Szent István Egyetem Jászberényi Tanítóképző Főiskolán 2000-ben, a Pécsi Tudományegyetemen 2002-ben diplomázott, jelenleg szintén a Pécsi Tudományegyetem hallgatója.

Korábban a versenyszférában dolgozott, 2003 óta a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Közösségi Alapítvány szakmai vezetője, nonprofit szakértője és trénere. 2005-ben projektmenedzser szakértőként szakmai vizsgát tett. 2004-től 5 éven át tagja, majd elnöke volt a Nemzeti Civil Alapprogram Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiumának. Számos nemzetközi civilszervezetek fejlődését szolgáló projektben vett részt. Felsőfokú szinten beszél angolul.

2000-től tagja a Magyar Szocialista Pártnak, 2002-ben Budapest V. kerületi MSZP elnökségi tagja volt. 2003-tól a szombathelyi szervezet tagja. 2010-ben a városi szervezet elnökségébe választották.

Tanulmányai és munkája során mindig kötődött a civilszervezetekhez. Számos civilszervezet tagjaként, a Szombathelyi Civil Kerekasztal megalapításának kezdeményezőjeként, a városi civil rendelet megalkotásában résztvevőként azon dolgozik, hogy a civil társadalomnak helye és meghatározó szerepe legyen a város életében, a politika formálásában, és hogy az alapítványok, egyesületek munkájának elismerése pártpolitikától mentesen, megalapozott szakmai hozzáállással szülessen.