Szombathely Megyei Jogú Város Címere Választás Szombathely

Helyi önkormányzati választások (2010)Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Balassa Péter

1975-ben születettem Sárváron. Gyermekkorom óta Szombathelyen élek, itt váltam felnőtté és itt teljesedett ki sportpályafutásom is a Haladásban. Nős, egy kislány édesapja vagyok. Az ország több nagyvárosában is éltem, ahol fontos tapasztalatokat szereztem és kapcsolatokat alakítottam ki. Mindig hazahúzott a szívem, hisz mindenhol jó, de a legjobb itthon. Másfél éve léptem be a politika világába és lettem a Jobbik arca Szombathelyen, Vas megyében. Az idei önkormányzati választásokon a Jobbik 8. sz. választókerületének képviselőjelöltje vagyok, valamint indulok a polgármesteri posztért is.

Aki nem ismeri a Jobbikot, könnyen rásüti a nacionalista jelzőt.
– A kopogtatócédulák gyűjtése közben tapasztaltam magam is, hogy az emberek közül sokan milyen keveset tudnak a Jobbikról, és az alapján ítélnek meg minket, amit a médiában hallanak. Csak azt nem tudják, hogy szinte az összes médiumot politikusok irányítják, így egyértelmű, hogy fals információkat adnak rólunk is. Vonatkoztassunk el egy picit a kampánytól, és tegyük fel őszintén a következő kérdéseket:

Miért nacionalista, aki szereti hazáját?
Miért szélsőséges, aki előnyben részesítené a hazai kis- és középvállalkozókat a külföldi multik ellen? Miért tilos beszélni arról, hogy van egy kb. 1 milliós kisebbség, aki szándékosan kivonja magát a közteherviselésből, és hajlamos a bűnözésre?

Nézzük városunkat, Szombathely több sebből vérzik.
– A "Nyugat királynőjéből" szürke városocska lettünk. Nincsenek használható gyorsforgalmi útjaink. Hatalmas tartozást halmozott fel városunk. Higgye el a kedves olvasó, a 16 milliárdos hiányt Ön is, én is és gyermekeink is fizetni fogják. Önkormányzati képviselőink csak egymás feljelentgetésével és saját pénzügyi gyarapodásaikkal foglalkoztak az itt élők helyett. Vagyis hosszú évek óta Szombathelyen nem történik más, mint a Fidesz csatázott az MSZP-vel, az MSZP a Fidesszel, közben pedig szép lassan tönkrement a város.

De menjünk tovább: Tömegével állnak üresen üzletek a belvárosban, a hajléktalanok egyre többen lesznek, a közbiztonság romlik. Lakótelepeink koszosak, veszélyesek.

Esztelen pazarlás jellemezte az elmúlt éveket. - Szombathely gazdálkodásában egyszerre van jelen a hiány és a pazarlás. Első lépésként a pazarlást kell megszüntetni:
- A kenőpénz 10–20 százalékkal drágítja meg az önkormányzat szerződéseit.
- Az indokolatlan magas fizetéseket, jutalmakat csökkenteni, racionalizálni kell.
- Felül kell vizsgálni a bérleti és közműdíjakat nem fizető segélyezettek további támogatását – a segélyből fizessék ki tartozásukat! Egyáltalán: aki dolgozni szeretne, de nem tud, kapjon segélyt, aki nem akar dolgozni, pénzt se kapjon.

A peremkerületeken élők a városunk mostohagyermekeinek érzik magukat.
Az eddigi városvezetések – pártoktól függetlenül – csupán a belvárossal foglalkoztak, noha önálló múlttal, hagyományokkal bíró külső "kerületeink" vannak. Ezekre a hagyományokra építve afféle "autonómiára" gondolok – maguk döntsék el, milyen beruházásra, rendezvényre, egyebekre van szükségük. A helyi civil közösségek néhol már működnek – kitűnő példa erre Herény! A megválasztandó önkormányzati képviselők mellett ezekre a szervezetekre bíznám belső ügyeiket, a rendelkezésünkre álló anyagiakból pedig valamennyi városrész érdem szerint részesülne.

A Jobbik leereszkedik az emberek közé.
– A Jobbik Magyarországért Mozgalom alapító okiratában benne van, hogyha egy képviselő nem végzi a lakosság megelégedésére munkáját, azonnal visszahívható. És ezt meg is tesszük. Mi nem aludni járunk munkahelyünkre. De akkor is visszahívjuk párttársainkat, ha a korrupció gyanúja is felmerül valamelyikünknél. Mi nem bújunk el mentelmi jogunk mögé, nálunk nincs tabutéma. Ide tartozik az is, hogy nálunk nincs álláshalmozás. Egy ember egy dologra koncentráljon, de arra nagyon. Álljon a lakosság szolgálatában állandóan, legyen elérhető a választóinak mindig. A választott képviselő elsődleges feladata a választók képviselete!

Megválasztásom esetén azonnal, nagy lendülettel vetném magam a munkába.
– Az első perctől éreztetném, hogy a politikus van az emberekért és nem fordítva. Alázattal, becsülettel és határtalan szorgalommal vetném bele magam a munkába. Csak becsületes emberekkel venném magam körül, aki üzletnek tekinti a politikát, arra nem tartanék igényt.

Fontosnak tartom azt is, hogy városunk lakói érezzék, hogy van beleszólásuk Szombathely életébe, s nekik is köszönhető, hogy melyik irányba indul el városunk.