Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Samu Sándor

1953-ban születtem. Zenekari művész vagyok. 1976 óta vagyok a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar tagja, azóta veszek részt a város kulturális életében. Zenekari tagként részese vagyok a Bartók ? Pásztory díjnak.

Családommal Szombathelyen élek. Feleségem középiskolai tanár. Két fiam van: az idősebb középiskolai tanár, a fiatalabb műegyetemi hallgató. A 90-es évek elején koncertszervezőként is dolgoztam, ezért elvégeztem egy felsőfokú menedzserképző tanfolyamot, amely a szervezői munkámat segítette. 1994-ben az általam szervezett szimfonikus zenekar II. János Pál pápa nyári rezidenciáján, Castelgandolfóban lépett fel. A koncert után Őszentsége személyesen fogadott.

2001-ben a Városi Fúvószenekar vezetője lettem. Irányításommal a zenekar önállósodott, és nagy elismerést kiváltó koncerteket adott a Bartók teremben és a megyében. Az utóbbi években karmesterként is bemutatkoztam. Többször vezényeltem a nagykanizsai és a zalaegerszegi szimfonikus zenekart.

A választáson a Lokálpatrióta Egylet tagjaként, a Pro Savaria Egyesület jelöltjeként indulok, tehát két civil szerveződés összefogásával, pártpolitikai csatározásoktól mentesen szeretném képviselni a választókörzet lakóinak érdekeit.