Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Tóth Róbert

A képviselőjelöltség nem ismeretlen helyzet, feladat számomra - 2002 után másodszor vagyok a koalíció jelölje. 34 éves vagyok, pedagógus diplomámat a Tanárképző Főiskolán szereztem. Jelenleg egy nemzetközi lapkiadó területi vezetőjeként dogozom. Feleségem könyvtáros, jelenleg otthon van legkisebb gyermekünkkel. Augusztus eleje óta Petőfi-telepen élünk. 1998 ősze óta vagyok az SZDSZ városi szervezetének a tagja.2000-től a párt több vezetői és koordinátori feladatát látom el. 2002 óta külső tagja vagyok több városi bizottságnak.

Programom szervesen illeszkedik a két párt "Szombathelyért érdemes tenni!" néven meghirdetett programjába. A program legfontosabb része az infrastruktúrális fejlesztés. Komolyabb útfelújítások több ciklust igényelnének, ezért a legkritikusabb helyeken kell beavatkozni, másutt a járdát kell rehabilitálni és építeni, valamint a vízelvezető árkokat is ki kell tisztítani .

A buszközlekedést jobban igazítani kell a lakossági igényekhez akár gyakorítással, vagy új nyomvonal kijelölésével. Zöldterületeknek új funkciókat kell adni, színvonalas játszótér, másutt kutyafuttató kialakításával. A helyi civil szervezeteket (például a Petőfi Telepért Egyesületet ) támogatni kell pénzügyileg és eszközökkel egyaránt.

Tapasztalataim szerint az itt élő emberek szeretik Szombathelyet, közvetlen lakóhelyüket, és tennének is érte, de ehhez eddig nem volt meg a kellő segítségük. Ezen szeretnék én változtatni, ha megkapom a képviselőséghez szükséges bizalmat.