Szombathely Megyei Jogú Város Címere Választás Szombathely

Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Dr. Szabó Gábor

1960. december 24-én születtem Szombathelyen. Édesapám gépésztechnikusként, édesanyám bölcsődevezetőként dolgozott a városban, jelenleg mindketten nyugdíjasok. Húgom zenepedagógusként tevékenykedik a szombathelyi óvodákban. Feleségem Vari Orsolya köztisztviselő, fiúnk Barnabás szeptemberben kezdi az óvodát.

Első házasságomból született lányom Dorottya, a Nagy Lajos Gimnázium végzős diákja.

Iskoláimat szülővárosomban végeztem: az általános iskolát a Gyakorlóban és az Úttörőben, a gimnáziumot a Nagy Lajosban, a főiskolámat történelem - népművelés szakon a BTDF-en. A főiskola előtt egy évig fizikai munkásként dolgoztam a Volánnál és a helybéli postán.

Második diplomámat a budapesti ELTE szociológia szakán szereztem 1989-ben, és itt védtem meg doktori disszertációmat - amelynek témája is városomhoz kötődik: Polgárosodás és urbanizáció a dualizmuskori Szombathelyen - jeles eredménnyel 1996-ban.

Több mint két évtizede a Berzsenyi Dániel Főiskolán dolgozom: kezdetben közművelődési titkárként, majd szakkollégiumi vezetőként, 1988-tól oktatóként szociológiát tanítok, mint főiskolai adjunktus.

1990 óta a szombathelyi közgyűlés tagjaként, nyolc éve a Százhold városrész képviselőjeként és lakásbizottsági elnökként tevékenykedtem.

1998-ban pedig a FIDESZ-MDF-FKGP színeiben Szombathely polgárainak akaratából a város polgármestere lehettem. 2002-től ismét képviselővé választottak. Jelenleg a Közbiztonsági Bizottság vezetője vagyok.