Szombathely Megyei Jogú Város Címere Választás Szombathely

Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Foki Róbert

Foki Róbert ötven éves, nős természetesen szombathelyi lakos vagyok, a választó körzetemben, közelebbről a Szent Flórián körúton élek feleségemmel és két nagykorú gyermekemmel.

A Lokálpatrióta Egylet Szombathelyért civil szervezet vezetőségének tagjaként a Pro Savaria Egyesület civil szervezet felkérését, illetve célkitűzéseit is elfogadva szeretném a választókerület lakóit és érdekeit képviselni a Közgyűlésben. Tagja vagyok a Százhold Városrészért Közhasznú Egyesület civil szervezetnek is, hogy ottani munkámmal is segítsem a városrész lakóközösségét.

Lényegesnek tartom, hogy a város érdekeit ne párt, csoport és egyéni érdekek irányítsák illetve, mint az elmúlt évek mutatják, korlátozzák. A város pénzalapjainak felhasználását sokkal erőteljesebben kell ellenőrizni! Feltétlenül kontrollálni kell az önkormányzati pénzekből végzett beruházások megvalósítását!

Fontosnak tartom a képzettségnek, képesítésnek megfelelő munkahelyek megteremtését, ezért szorgalmazni fogom, hogy olyan munkahelyek jöjjenek létre, ahol nem csupán betanított munkásokat alkalmaznak, ha egyáltalán alkalmaznak.

Meg kell oldani a közutak, járdák, parkolók, játszóterek állapotának mielőbbi rendbetételét.

Ugyanígy lényeges a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembevétele a megvalósuló beruházásoknál, hogy a lakosság ezen keresztül, ez által is otthonosabban érezhesse magát szeretett városunkban.

Lényegesnek tartom a választókerület szociális problémáinak -ezen belül- a kisnyugdíjasok gondjainak- enyhítését, a nehéz anyagi helyzetben lévő családok legmesszebbmenőkig való támogatását.

Mindezekhez várom az Önök együttműködő, megértő támogatását, ehhez várom szavazataikat.