Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Csermelyi András

Szombathelyen születettem, 63 éves építészmérnök, városépítési és városgazdasági szakmérnök vagyok. A Derkovits-városrész lakosságát 22 éve képviselem, 6 évig tanácstagként, 16 éve önkormányzati képviselőként. Most újra az a megtiszteltetés ért, hogy az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjeként indulhatok az önkormányzati választásokon. Több mint 22 évet a közigazgatásban, 12 évet a bankszakmában dolgoztam. Közel hat évig a Városi Tanács elnökhelyettese, az utóbbi négy évben az Önkormányzat alpolgármestere voltam.

Választókörzetemben, a Rohonci út 42. szám alatt 33 éve lakom. Ismerem a városrészt és annak problémáit. Vallom, hogy a megválasztott képviselő kettős felelősséggel tartozik. Felelős döntéseiben egyrészt a város egész lakossága, másrészt saját választókörzete polgárai felé. Megválasztásom esetén ennek szellemében, eddigi munkámat folytatva kívánok képviselői kötelességeimnek eleget tenni.

Választókörzetünk nagy része közel 40 éve épült. Érzékelhető és megoldandó problémái elsősorban ebből adódnak. Megfelelő ugyan a választókörzet infrastrukturális kiépítettsége, azonban felújításra szorul a csapadékvíz elvezetés, az utak, a járdák és a gyermekjátszóterek többsége. Ismert az iparosított technológiával épült lakóépületek hőszigetelési és általános felújítási igénye. Ennek támogatására megvan a kormányzati és önkormányzati szándék, de nagyobb erőfeszítés szükséges az érintettek önszerveződésének elősegítésére. Mindezen problémák megoldása szakmailag megalapozott, következetes képviselői munkával segíthető elő.