Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Oroszvári Péter

Oroszvári Péternek hívnak. Én kaptam azt a megtiszteltető bizalmat, hogy az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjeként indulhatok a Derkovits-városrészen.
Első diplomámat a Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztem számítástechnika tanárként, jelenleg a közgazdasági egyetemen tanulok levelezős hallgatóként.

Közéleti tevékenységemet a középiskolában kezdtem. Ennek eredményeként Szombathely diákpolgármesterévé választottak. Egyenes utam vezetett ezután az aktív politizáláshoz és az MSZP-hez. Amint tehettem, bekapcsolódtam városunk közéleti munkájába is. 2002-től a város Oktatási és Ifjúsági Bizottságának külső szakértőjeként dolgozom, s részt veszek az Informatikai Szakmai Bizottságában is. Két évig pedig a Nyugat-Dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács tagja voltam. Aki a Derkovits-városrész északi részét képviselheti, kétszeresen is oda kell figyelnie, hogy milyen célokat tűz ki, hiszen a kisgyermekes családoktól a nyugdíjasokig minden korosztály igényeinek kielégítésére figyelni kell.

Fontosnak tartom a panelprogram keretében a lakások felújítását, összefogva a szomszédos körzetek képviselőivel egy kihelyezett önkormányzati iroda megnyitását a városrész központjában. Sokat segítene egy közterületi kamerás megfigyelő rendszer kiépítése a parkolókban. Fontos a zöld területek tisztán tartása, a Váci, Bem József, Benedek Elek utcák játszótereinek felújítása, a parkok rendbetétele.

Ezeket tekintem legfontosabb feladataimnak. Remélem, lehetőségem lesz részt venni megvalósításukban!