Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Farkas Zoltán

Farkas Zoltánnak hívnak. 1953-ban születtem Szombathelyen, foglalkozásomat tekintve építész vagyok. Diplomáimat az Ybl Miklós Egyetemen, valamint a budapesti Műszaki Egyetemen szereztem, okleveles üzemmérnöki, illetve építészmérnöki képesítéssel rendelkezem. Egész életem során nagy odaadással voltam szakmám iránt, építészeti tervezéssel, településrendezési, valamint belsőépítészeti tervek készítésével foglalkozom. Két fiam van, egyikük már dolgozik, a kisebbik pedig filmrendezőnek tanul. Szabadidőmet is szeretem alkotómunkával tölteni. Hobbim a dal- és zeneszerzés.

Bár régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy tegyek Szombathely fejlődéséért, ezt csak párton kívüliként tudom elképzelni. Ehhez nyújt nagyszerű és hatékony keretet a civil kezdeményezésből induló Szövetség Szombathelyért Egyesület, hiszen bár remek szakemberek és lelkes lokálpatrióták alkotják, nem jár olyan kötelezettségekkel semmilyen párt felé a tevékenysége, amely gátolná, vagy módosítaná törekvéseinket.

Jómagam szakmámon keresztül tudnék a legtöbbet tenni Szombathelyért. Városfejlesztés a célom, két síkon is. Több zöld terület, park létrehozásával sokat javíthatnánk városunk képén, amely építészeti szempontból is megújításra szorul. Másrészt élettel tölthetnénk meg Szombathelyt, ha még több teret kapna itt a kultúra, ha szaporodnának a programok, ha élénkebb lenne a zenei élet Savariában.

Ha egyetértenek velem abban, hogy mindehhez elsősorban független szakemberekre van szükség, akkor bátran választhatják személyemen keresztül a Szövetség Szombathelyért Egyesület programját.