Szombathely Megyei Jogú Város Címere Választás Szombathely

Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Komondi Péter

Nevem Komondi Péter. Ötven éve születtem Szombathelyen. Minden ehhez a városhoz köt. Itt tanultam meg írni, olvasni, a Nagy Lajos Gimnázium után az első diplomámat is itt szereztem, sőt, még a katonai szolgálatot is szeretett városomban töltöttem. Itt találtam párt magamnak, akivel az idén már harminc éves házasok leszünk. Fiaink, Ádám és Ákos a Halor zenekarban játszanak, egyikük államigazgatási, másikuk gazdasági szakember.

Magam a Gencsapáti Nevelőotthonban kezdtem pedagógusi pályámat, majd második diplomám megszerzése után a Körmendi Kórház Ideggondozójának pszichológusaként dolgoztam nyolc évig. A rendszerváltozáskor pályát módosítottam és újságíró lettem, a Magyar Rádió szombathelyi tudosítójaként. Miután a Szombathelyi Stúdió önálló életet kezdett, stúdióvezetőként folytattam munkámat. Irányításom alatt a stúdió elnyerte az országos Legjobb Helyi Média díjat.

Tizenegy éve, rádiós munkámmal párhuzamosan indítottam vállalkozásomat, amely rádiós és televíziós műsorok készítése mellett egy szombathelyi kis sörözőt, valamint egy fiatalokat megcélzó üzletet működtet. Idén jelent meg első könyvem Arcképek címmel, és bízom abban, hogy ezt még több kötet is követni fogja majd.

Élettapasztalatomat, aktivitásomat szeretném ezúttal a köz javára fordítani, szeretném továbbvinni az elődöm által megkezdett munkát, amelyet a Joskar Ola lakótelep életének jobbításáért folytatott, nem feledve tágabb környezetünk, egész Szombathely boldogulását. Mindezt civilként, pártoktól függetlenül, a Szövetség Szombathelyért Egyesület színeiben látom lehetségesnek.