Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Gombás Endre

Gombás Endrének hívnak, 53 éves vagyok Felsőfokú kereskedelmi képesítéssel rendelkezem. Jelenleg vállalkozóként, cégvezetőként dolgozom. A vállalkozás rendezvényszervezéssel, előadóművészek menedzselésével és közvetítésével, hang- és fénytechnika bérbe adásával foglalkozik. Társtulajdonosa vagyok egy művészeti oktatással foglalkozó intézményt fenntartó közhasznú társaságnak. Nős vagyok, családban élek. Feleségem irodavezető, nagyobbik lányom jogász-közgazdász, kisebbik Európa- és nemzetközi szakértő.

Közéleti tevékenységet a rendszerváltást megelőző évektől folytatok. Alelnöke vagyok az első várospolitikával foglalkozó, és ma is aktív Éhen Gyula Körnek. Az 1994-ben kezdődő önkormányzati ciklusban függetlenként, a jobboldali pártok támogatásával lettem Kámon és Herény választott képviselője. Utólag is úgy ítélem meg, hogy sikerült eredményesen dolgoznom, hiszen a térségben megvalósuló és megvalósításra előkészített valamennyi útfejlesztés arra az időszakra tehető.

Jelenleg a hat éve alakult, és azóta működő Szövetség Szombathelyért Egyesület színeiben vagyok a jelenlegi Közgyűlés tagja. Címzetes tanácsnokként a civil ügyek és a társadalmi kapcsolatok fejlesztése a területem. Munkálkodásom eredménye, hogy az elmúlt ciklusban megalkottuk a civil egyesületek támogatási rendeletét, és megítélésem szerint nagyot léptünk előre működési feltételeik jobbítása terén is. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt négy éves önkormányzati ciklusban a Szövetség Szombathelyért Egyesület, népszerű nevén SZÖSZO, megteremtette a független várospolitizálást úgy, hogy közben minden, a város gyarapodását szolgáló jó ügyet támogatott.

Megválasztásom esetén ezt a pártoktól független, a városért tenni akaró politizálást kivánom megvalósítani.