Szombathely Megyei Jogú Város Címere Választás Szombathely

Helyi önkormányzati választások (2006)

Bemutatkozás
Figyelem, ez egy archív tartalom!

Gombás Endre

Gombás Endrének hívnak, 53 éves vagyok Felsőfokú kereskedelmi képesítéssel rendelkezem. Jelenleg vállalkozóként, cégvezetőként dolgozom. A vállalkozás rendezvényszervezéssel, előadóművészek menedzselésével és közvetítésével, hang- és fénytechnika bérbe adásával foglalkozik. Társtulajdonosa vagyok egy művészeti oktatással foglalkozó intézményt fenntartó közhasznú társaságnak. Nős vagyok, családban élek. Feleségem irodavezető, nagyobbik lányom jogász-közgazdász, kisebbik Európa- és nemzetközi szakértő.

Közéleti tevékenységet a rendszerváltást megelőző évektől folytatok. Alelnöke vagyok az első várospolitikával foglalkozó, és ma is aktív Éhen Gyula Körnek. Az 1994-ben kezdődő önkormányzati ciklusban függetlenként, a jobboldali pártok támogatásával lettem Kámon és Herény választott képviselője. Utólag is úgy ítélem meg, hogy sikerült eredményesen dolgoznom, hiszen a térségben megvalósuló és megvalósításra előkészített valamennyi útfejlesztés arra az időszakra tehető.

Jelenleg a hat éve alakult, és azóta működő Szövetség Szombathelyért Egyesület színeiben vagyok a jelenlegi Közgyűlés tagja. Címzetes tanácsnokként a civil ügyek és a társadalmi kapcsolatok fejlesztése a területem. Munkálkodásom eredménye, hogy az elmúlt ciklusban megalkottuk a civil egyesületek támogatási rendeletét, és megítélésem szerint nagyot léptünk előre működési feltételeik jobbítása terén is. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt négy éves önkormányzati ciklusban a Szövetség Szombathelyért Egyesület, népszerű nevén SZÖSZO, megteremtette a független várospolitizálást úgy, hogy közben minden, a város gyarapodását szolgáló jó ügyet támogatott.

Megválasztásom esetén ezt a pártoktól független, a városért tenni akaró politizálást kivánom megvalósítani.